מבולבלת נורא.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/01/09 00:30 יב בטבת התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

סיימתי י''ב שנה שעברה והשנה רציתי מאוד לעשות שירות לאומי.עברתי מלא מלא מקומות עברתי תלאות איפה לא הייתי ולא מצאתי את המקום שלי.היום אני בשלב שאני מיואשת והחלטתי לוותר על שירות לאומי השנה.אני רוצה ממש ללמד במדרשה אבל לא קבוע עם לינה וכל התנאים אלה כמה פעמים בשבוע.אני לא יודעת אם זאת שאלה שמופנית לרב אבל אני במצב נפשי כזה שאני חייבת יעוץ ואני לא יודעת למי לפנות אני ממש ממש מתוסכלת ומבולבלת ובעיקר עצובה וחסרת מנוחה.ההורים שלי אומרים שאין להם כסף לשלם למדרשה.אני אשמח אם תהיה לך תשובה כל שהיא בשבילי ומה עליי לעשות.

מצטערת על השאלה המבולבלת..המשך שבוע טוב ושקט.ותודה.

נופית.

תשובה

שלום וברכה

זה הזמן המתאים להתייעץ עם מי שמכיר אותך היטב, וגם מכיר את המציאות.
אני מציע לך לשוב למקום בו למדת בי"ב, לחפש את הנפש האהובה ביותר עלייך שמכירה אותך ויודעת מה עובר עלייך, ומכירה את נסיבות החיים שאת חיה בתוכם, ולדבר איתה על המצב בו את נמצאת.
זה יעזור לך. גם עצם הדיבור עם מישהי, וגם הדרך לקבל עצה טובה ממי שמכירה אותך, ואולי גם לפתור חלק מהבעיות. היא גם עשויה להכיר את עולם המדרשות, ולראות אפוא אפשר ללמוד ללא פנימייה.

בהצלחה גדולה.