מאפיית גוי

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/09/07 23:19 ו בתשרי התשסח

שאלה

לאחרונה נפתח ליד הבית שלנו מאפיית אבולעפיה.

האם ניתן לרכוש שם מוצרי מאפה ?

מדובר על פיתות , בייגלה, סמבוסק חלבי

תשובה

שלום,

פת נכרי אסורה. אמנם בחו"ל יש מתירים בשעת הדחק. אך בארץ, שב"ה לא חסרים דברי מאפה שנעשו בידי יהודים, אין להתיר. מה גם שישנה בעיית כשרות. אין לי ספק שלמשפחת אבולעפיה אין השגה. הם ודאי לא מנפים את הקמח. ומי יודע באלו חומרים הם משתמשים כמו שומנים ומרגרינה, ודאי שהם לא מדקדקים לבחור מוצרים כשרים.
מלבד כל האמור לעיל כתבו הפוסקים, שבעשרת ימי תשובה, גם הנוהגים להקל (כי הם במקום בו אין אפיית ישראל) יקפידו שלא לאכול פת נכרי.
בקיצור: אסור.

גמר חתימה טובה
ידידיה