מאמר הרב לגבי הפיזמונסניף בגב''ש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/07/08 23:26 י בתמוז התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

קראתי מאמר שהובא בו בשם הרב שהוא בעד חברה מעורבת לכתחילה אבל השאלה לא הבנתי את דעת הרב למקרה הספציפי של פיזמונסניף מעורב שוודאי שקיימות בו הרבה בעיות הלכתיות או לדוגמא שירה מעורבת בסניפים .האם באמת חברה מעורבת מתירה את הדברים הספציפיים הללו? יש לי הרגשה שלפעמים מביאים בשם כבוד הרב היתרים שלא קיימים בגלל שהרב טוען שחברה מעורבת היא לכתחילה.

אשמח לתשובת הרב

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני לא כתבתי שום מאמר חדש.
זהו מאמר ישן מאוד, שמישהו החליט לפרסם אותו מחדש.

לגבי הפזמונסניף - מעולם לא כתבתי שמותר לשמוע שירת סולו של נשים, אלא להפך. עמדתי פורסמה כל כך הרבה פעמים באתר מורשת ובאתר כיפה, כך שמי שטוען אחרת אינו מחפש את אמיתה של תורה, אלא דברים אחרים.
במקביל, כתבתי הרבה מאוד פעמים כי אנו מותחים את ההלכה של "תרי קלי לא משתמעי" וכשמדובר בשירת נשים בחבורת נשים ובלי ריקודים - זה הדבר שיש לעשותו.

כל טוב