מאכלי פרווה בכלים בשריים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/01/09 19:28 כד בטבת התשסט

שאלה

שלום וברכה,

אם אני מבשלת מאכל פרווה (כגון פסטה) בכלים בשריים שלא בושל בהם בשר מזה זמן,

האם מותר לי לאכול את המאכל הנ"ל בתוספת מאכל חלבי כלשהו? (הכלים בהם אני אוכלת הם חד פעמיים)

תודה מראש

דלית

תשובה

שלום וברכה,

לדעת הרמ"א הדבר מותר, משום שכלי בשרי שלא בושל בו בשר ב-24 השעות האחרונות נחשב נותן לפגם, ולא ייתן למאכל הפרווה טעם של בשר. ואפילו שאסור לתכנן דברים כאלו מראש, זה רק כאשר הכלי בן יומו, כלומר שכן בושל בו בשר ב-24 השעות האחרונות ואז הוא נותן טעם לשבח (אם הכלי היה בן יומו, לדעת האשכנזים היה אסור לאכול את הפסטה עם חלב, אלא בתוך ארוחה חלבית באופן נפרד).
אבל הרש"ל מחמיר בזה. והט"ז קובע ש"הסומך על הרמ"א להקל בזה לא הפסיד" (ט"ז יו"ד צה ס"ק ד).

כל טוב,

גלעד
(המשיב אינו רב)