שאלה
שלום רב,
חש לנו בבית כל מיני מאכלים פתוחים שאיננו בדיוק יודעים מה לעשות איתם בקשר למכירת חמץ/ביעור וכדו'.
המאכלים הם:
- ירקות ופירות שנקנו לפני הפסח - האם ניתן לשמור אותם במקרר שנפתח בפסח? (או בכלל האם ניתן להשתמש בהם בפסח?).
- שניצל קפוא ודגים קפואים שנמצאים במקפיא ששוב נקנו לפני הפסח אך כבר פתוחים, האם צריך לזרוק אותם או שבכלל האם ניתן למכור מאכלים במקרר?
- מאכלים בארון, כמו פסטות פצחות ופתיתים בשקיות פתוחות.
אודה לתשובתך במהרה ע"מ שנידע מה לעשות,
תודה רבה,
שחר.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
לשחר שלום וברכה וחג שמח
ירקות ופירות - מסתכלים אם הם שלמים ונקיים, אם צריך מנגבים אותם וניתן להשתמש בהם בפסח.
ירקות שנחתכו בסכין חמץ - אין משתמשים בהם בפסח. אם ניתן אפשר במרחק 2 ס"מ לחתוך שוב בסכין של פסח ולהשתמש בירק ה´מוקטן´.
לשמור במקרר דברים שאינם מיועדים לאכילה בפסח ניתן אם שמים במדף עמוק ולא שמיש, עטוף בניילון עם קשר חזק שלא ניתן לפתוח ובנוסף מדבקה ´לא כשר לפסח´ על הנילון.
כנ"ל במקפיא לגבי דגים קפואים וכד´.
שניצל שבד"כ הוא חמץ גמור נוהגים לזרוק. אם זה הפסד גדול ניתן לשמור אותו באופן הנ"ל במקפיא עם מדבקת "חמץ" לאחר שבוצעה מכירת חמץ כדין [מאד לא מומלץ]. צריך לדעת שמוצרים אלו הם ´מוקצה´ ואסורים בטילטול בכל ימי החג. [לא להזיז גם בתוך המקרר, לא להוציא מהמקרר אם יש הפסקת חשמל או אם זה מתקלקל וכד´]
מאכלי חמץ ממש בארון נוהגים לזרוק ואם זה הפסד גדול מוכרים ועדיף לאחסן אותם או מחוץ למטבח או בארון נעול/קשור שלא נפתח בפסח
חג כשר ושמח דוד לוי