מאכלים פתוחים בפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/04/09 11:02 יג בניסן התשסט

שאלה

שלום רב,

חש לנו בבית כל מיני מאכלים פתוחים שאיננו בדיוק יודעים מה לעשות איתם בקשר למכירת חמץ/ביעור וכדו'.

המאכלים הם:

- ירקות ופירות שנקנו לפני הפסח - האם ניתן לשמור אותם במקרר שנפתח בפסח? (או בכלל האם ניתן להשתמש בהם בפסח?).

- שניצל קפוא ודגים קפואים שנמצאים במקפיא ששוב נקנו לפני הפסח אך כבר פתוחים, האם צריך לזרוק אותם או שבכלל האם ניתן למכור מאכלים במקרר?

- מאכלים בארון, כמו פסטות פצחות ופתיתים בשקיות פתוחות.

אודה לתשובתך במהרה ע"מ שנידע מה לעשות,

תודה רבה,

שחר.

תשובה

לשחר שלום וברכה וחג שמח

ירקות ופירות - מסתכלים אם הם שלמים ונקיים, אם צריך מנגבים אותם וניתן להשתמש בהם בפסח.
ירקות שנחתכו בסכין חמץ - אין משתמשים בהם בפסח. אם ניתן אפשר במרחק 2 ס"מ לחתוך שוב בסכין של פסח ולהשתמש בירק ה´מוקטן´.

לשמור במקרר דברים שאינם מיועדים לאכילה בפסח ניתן אם שמים במדף עמוק ולא שמיש, עטוף בניילון עם קשר חזק שלא ניתן לפתוח ובנוסף מדבקה ´לא כשר לפסח´ על הנילון.
כנ"ל במקפיא לגבי דגים קפואים וכד´.
שניצל שבד"כ הוא חמץ גמור נוהגים לזרוק. אם זה הפסד גדול ניתן לשמור אותו באופן הנ"ל במקפיא עם מדבקת "חמץ" לאחר שבוצעה מכירת חמץ כדין [מאד לא מומלץ]. צריך לדעת שמוצרים אלו הם ´מוקצה´ ואסורים בטילטול בכל ימי החג. [לא להזיז גם בתוך המקרר, לא להוציא מהמקרר אם יש הפסקת חשמל או אם זה מתקלקל וכד´]

מאכלי חמץ ממש בארון נוהגים לזרוק ואם זה הפסד גדול מוכרים ועדיף לאחסן אותם או מחוץ למטבח או בארון נעול/קשור שלא נפתח בפסח
חג כשר ושמח דוד לוי