מאכלים מסוכנים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/01/07 21:09 יא בשבט התשסז

שאלה

ידוע שישנם מאכלים המסכנים את הבריאות (כגון בורקסים, ממתקים שונים ועוד) האם מותר לאכלם לפי ההלכה? (ונשמרתם מאד לנפשתיכם)

תשובה

שלום לך.

הכלל של 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם', חשוב מאוד, אולם הוא לא גורף עד כדי כך. לא נאסר עלינו לצאת לרחוב משום שיש סכנה להידרס ממכוניות, למרות שבודאות הרבה יותר בטוח בבית. גם בנושא אוכל, יש מה שהוא מסוכן במובהק, ויש מה שהוא פחות בריא, אבל בוודאי לא מסוכן.

הרמב"ם כותב הדרכות לאדם כיצד עליו לאכול ולישון, וברור שעל האדם לשמר את גופו על מנת שיתקיים בעולם הזה לפני האלוקים, אולם אין זה אומר שכל מה שיש בו יותר ממידה מסויימת של כולסטרול איסור דאורייתא לאכול אותו.

אור וטוב,
נחום.