לשתות מבקבוק,ולשלם עליו בסוף הקניה בסופר ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/03/07 19:02 י בניסן התשסז

שאלה

בסיעתא דשמיא!

שלום!

בסופר כשאני קונה,האם מותר לי להשתמש באחד מהמוצרים שאני מתכוונת לשלם עליו בוודאות..?

(לדוג'-האם מותר לי לשתות מבקבוק,ולשלם עליו בסוף הקניה?)

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם בעל מכולת [מרשה]-מותר.
אבל אם בעל המכולת או הסופר [לא מרשה] -אסור.

והסיבה היא שכל עוד לא שילמת על המוצר הוא לא שלך ,אפילו שהנחת אותו בעלת המצרכים.
הרגע הקובע העברת בעלות על מוצר הוא : התשלום.

כל עוד אדם לא שילם אין הוא יכול להשתמש במוצרים של בעל החנות.
אני שאלתי את בעל הסופר באזור מגורי והוא אמר לי שהוא לא מרשה ותאר לי את הנזקים(והגנבות...) שנגרמות לו כתוצאה מכך שיש אנשים שרק "טועמים"
ולדבריו יש משפחות שזו הארוחת ערב שלהם.....

יש רשתות גדולות שמפעילות בתוך החנות מתחם של מסעדה קטנה שניתן לשבת שם ולאכול ממוצרי החנות ולשלם בעד המוצרים בקופה שממוקמת שם לצורך זה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.