לשמור נגיעה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/04/09 12:42 כב בניסן התשסט

שאלה

מה הרעיון הכללי בשמירת נגיעה- ז"א שאם אני כן אשמור נגיעה - איזה טוב יצא מזה?

אני לא מתכוונת לאיזה עונשים אני יקבל או לא יקבל וכו אלא באמת למה זה טוב?

וגם למה זה רע?

תודה!!

תשובה

מערכת היחסים בין איש לאשה, הינה מערכת מופלאה, פרוסה על פני כמה וכמה תחומים: רגשי (או פסיכולוגי), ממוני, גופני, משפטי...
הקב"ה ציווה כל אחד מאיתנו לבנות מערכת יחסים זוגית קבועה, הכוללת את כל ה"פינות" הבונות אותה, וביניהן- מערכת היחסים הגופנית.
יש השואלים: "מה הבעיה, אם גבר ואשה, שלא מיסדו את מערכת היחסים ביניהם, יקיימו מערכת רגשית וגופנית ביניהם"?
ה"בעיה" היא, שהם עושים דבר שהקב"ה "לא אוהב". הוא "לא מתאים" לנו. אין בהשוואה שאביא נתינת טעם והסבר, אך יש בה מן האמת: מה הבעיה לאכול דבר שהתורה אסרה לאכול? מה הבעיה לאכול ביום שהתורה אסרה לאכול בו?