לשמוע בקול ההורים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/11/06 22:14 ד בכסלו התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

קראתי שאם הורה מבקש מבנו דבר שלא קשור להורה אלא הוא רק לטובת והנאת בהן, כמו שיקח בגד חם ללבוש, אז אין חובה לשמוע בקול ההורים, אלא אם כן זה יגרום להם צער. משהו כזה.

הרבה פעמים קורה שההורים שלי מבקשים ממני דברים שהם לטובתי, כמו שאני אקרא ספר באנגלית, שאני אפסיק להיות במחשב ועוד כל מיני דברים.

אמא שלי לא מרשה לי לעשות שיעורים פרטיים כי עכשיו אני צריכה להשקיע בלימודים.

האם אני צריכה לשמוע בקולם? אני באמת לא יודעת מה לעשות. הרי זה דבר שקשור רק אלי והם אומרים את זה לטובתי ולתועלתי, אבל מצד שני זה גורם להם צער שאני לא שומעת בקולם, אני םא מתחצפת או משהו כזה אבל מצד שני זהלא לנחת בבשבילם שאני לא שומעת בקולם. אני חושבת שהיו שני מקרים שלאמא שלי יצאו אפילו דמעות. מה אני צריכה לעשות?? איך אני אדע מה ההלכה בכל מקרה? מתי צריך לשמוע ומתי לא חייב?

תודה רבה.

תשובה

בע"ה שלום רב,
בגיל שלך, את עדיין סמוכהה על שולחן הורייך, ולכן אין עדיין "דברים שנוגעים רק לך" .
כבדי את הורייך, שמעי בקולם, ותראי שככל שתהיי קשובה אליהם יותר, תרגישי שהם פחות דורשים ממך.
סמכי עליהם שכל ,כל נמה שהם אומרים זה באמת לטובתך, ואם בכל זאת יש משהו שאינו מוצא חן בעיניך, דברי איתם ושתפי אותם בהרגשה הזאת. הם יכבדו אותך, ויסבירו לך , גם אם לעתים יתעקשו על מה שאמרו , גם אם לא היתה הסכמה ביניכם.
בברכה, אליעזר