לשון הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/05/07 13:19 יח באייר התשסז

שאלה

שלום רב!

ברצוני לשאול שאלה מה יותר חמור לשון הרע או שמירת איסור נגיעה כמ כיף או לקרוא למישהו או לשון הרע לדבר כל הזמו או הרבה לפחות אני יודע ששתיהם חמורים אך אני רוצה לדעת מה יותר ?

אם אפשר בבקשה גם מקורות תודה רבה ואשמח אם תענה בהקדם יום טוב !!!

תשובה

שלום וברכה
אני לא יודע לשם מה יש לענות על שאלות כאלה.
התורה ציוותה להתרחק מהעריות ובוודאי שלא ליגוע.
התורה ציוותה שלא לדבר לשון הרע, ולדעת הרמב"ן יש מצוות עשה לזכור את מה שעשה ד' למרים בגלל הלשון הרע.

בשל כך, מוטלת חובה לקיים את שניהם, ולא אחד על חשבון השני.

רק לאחר קבלת שניהם באופן מלא ניתן לומר שלשון הרע הרבה יותר חמור. ואלה דברי הרמב"ם:
"
(ג) אמרו חכמים שלש עבירות נפרעין מן האדם בעולם הזה ואין לו חלק לעולם הבא עבודת כוכבים וגילוי עריות ושפיכות דמים ולשון הרע כנגד כולם ועוד אמרו חכמים כל המספר בלשון הרע כאילו כופר בעיקר שנאמר אשר אמרו ללשוננו נגביר שפתינו אתנו מי אדון לנו ועוד אמרו חכמים שלשה לשון הרע הורגת האומרו והמקבלו וזה שאומר עליו והמקבלו יותר מן האומרו"..

כל טוב