לשון הרע ו"ואהבת לרעך כמוך"

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/08/15 21:43 טו באלול התשעה

שאלה

שלום,

אני מתחבט לנוגע לעניין הבא:

בעבודתי הקודמת היה אדם שהיחסים ביננו לא היו טובים. הוא היה רב עם כולם ומתנהג בגסות.

שמחתי שעברתי לעבודה חדשה כי האווירה הייתה לא נעימה במקום הקודם.

לאחרונה שמעתי שהוא עובר ראיון לעבודה שבה אני עובד כרגע.

שאלו אותי בעבודה מה אני חושב עליו ואמרתי את האמת: שהוא אדם מקצועי אך יחסי האנוש שלו בעייתיים ולא נעים כל כך לעבוד איתו.

אני מרגיש שמצד אחד עשיתי את הדבר הנכון כי רציתי שהאווירה במקום החדש תהיה טובה, והם רצו לדעת את האמת על האדם והאם כדאי שיעבוד אצלם, וזו חובתי לומר את האמת.

האדם כרגע עובד ופרנסתו לא נפגעה.

מצד שני אני מרגיש שעברתי על איסור רכל ועל "ואהבת לרעך כמוך".

האם תוכלו לעזור לי בבעיה?

תודה מראש,

משה

תשובה

שלום

אם מעשיו היו כפי שתארת עם עמיתיו לעבודה, מעשה כשר עשית.
את אהבתו תגביר בליבך, ותחדד בתוכך את ההבנה שאהבת ישראל עצמה היא המובילה להזהיר מפני תקלות.

כל טוב