לשדך או לא לשדך?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/01/07 12:51 כה בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב, שלום.

ברצוני לדעת, בבקשה, אם יש מצווה לשדך- גם אם אני לא "שדכנית מוסמכת"... האם יש התיימרות מסויימת "לטפל בעניינים" כאשר אני משדכת לחברה מישהו או שזוהי סוג של חובה מוסרית למניעת רווקות בציבור. כמו-כן, האם יש מעין היתר מסוים לכל אדם שליבו חפץ- לשדך, או שצריכים בשביל זה נסיון וידע מוקדם. תודה מראש. בשורות טובות. =)

תשובה

ב"ה

שלום.

[זו מצווה גדולה יקרה וחשובה ].ומי שעוסק בכך אשריו ואשרי חלקו!!!
וכמו בכל מצווה גם בזה צריך לעשות אותה עם כוונה גדולה וללא אינטרס או פניות ולהתפלל להשם שזה יצליח.
ו"מגלגלים זכות ע"י זכאי" והאדם צריך להתפלל להשם שיזכהו לזכות אחרים ולהביא ברכה לעולם.

ראי נא שעל ה"שידוך " של רבי עקיבא אף שדכן לא היה חותם [(מדובר ברועה , אלמן בן 40 , עם ילד!!! )] ובכל זאת רבי עקיבא ואישתו הם סמל לדורי דורות של שידוך ושל בית נאמן בישראל.

וצריך לפעול בשכל ובהגיון ולהציע ולשדך לפי רצונות בני הזוג ו"רבות מחשבות בלב איש ועצת השם היא תקום" ולא צריך לשים לב לבדיחה שמספרים על השדכן שהוא [ש]קר [ד]ובר [כ]סף [נ]וטל.
ומי שפועל ועושה לשם שמיים אז רואה סימן ברכה בעמלו.
ועייני גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/28230

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.