לקלף תפו"א בסכין חלבי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/09 15:38 ה באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום

התחלתי לקלף תפוח אדמה בסכין חלבי.. (שחתכו בו גם בצל מתישהו..) ואז לקחתי סכין בשרי(שגם בו חתכו בצל..)והמשכתי לקלף את התפוח אדמה.. לאחר מכן חתכתי לחתיכות והכנסתי לסיר עם מים רותחים.. (הסיר בשרי).

תוך כדי חיממת שניצל טבעול באובן טוסטר חלבי..

האם מותר לאכול ביחד את תפוח האדמה עם השניצל? כמו כן האם תפוח האדמה נחשב לטרף עקב שחתכתי בו גם בסכין בשרי וגם חלבי?

מה הדין לגבי סכין חלבי או בשרי נקי שחותכים בו גם בצל... האם מותר לקלף איתו ירקות או תפו"א למשל?

תודה!!

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר לך לאכול את התפוח אדמה עם השניצל .(בתנאי שזה טעים....)
אם השאלה הייתה נשאלת תוך כדי ההכנות אז היה צריך לקלוף שכבה בתפו"א וזה הכל.

[להבא כדאי לייחד סכין שהשימוש שלה יהיה סתמי (פרווה)].

לגבי השאלה השניה- מותר לקלוף אך לא לאכול את זה עם חלב .

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.