לקיחת תפילין במהלך חילול שבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/08/06 03:38 ג באלול התשסו

שאלה

שלום הרב

יש לי חבר שמניח תפילין,אך מחלל שבת (לצערי הרב) והוא שואל כך : אם הוא נוסע בשבת למקום מסויים (למשך שבוע) האם לקחת את התפילין איתו בשבת או לא. (יש לציין שאם הוא לא יקח לא יהיה לו במה להניח) השאלה היא האם מותר להסיע את התפילין בשבת או שזה פוגם בהם מבחינה כלשהי?

(נא להתייחס גם במקרה שיהיו לו תפילין במקום המדובר) תודה

תשובה

חילול שבת בהסעת תפילין אינה פוגעת בתפילין, כיוון שתפילין אינם 'קמיע' בעל כוחות נסתרים שזוכים להם כאשר מניחים אותם, אלא חפץ סמלי המסמל את הברית שבין ישראל לקב"ה.
לפיכך, כיוון שידידך הינו מחלל שבת במוצהר, עליו לדעת שמבחינתו אין זה מעלה או מוריד אם יסע עם התפילין או בלעדיהם כיוון שבלאו הכי הוא מחלל את השבת בעצם הנסיעה.
ויהי רצון שנזכה לשמור את השבת כמצוותה
עקיבא