לצחצח שניים בתשעה באב לצורך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/08/05 22:23 ג באב התשסה

שאלה

לרב שלום,

בקיצור שולחן ערוך כתוב: "מי שדרכו לרחוץ פיו בשחרית, בתענית ציבור אין ראוי לעשות כן...ובמקום של צער יש להתיר שטיפת פה...רק שיזהר לכופף ראשו ופיו למטה שלא יגיעו מים לגרונו... ואפילו בט"ב יש להתיר כשיש צער גדול..."

אני עובדת בחנות וביום הצום עלי לעבוד, התפקיד העיקרי שלי הוא שירות הלקוחות. האם מותר לי ע"פ ההלכה לצחצח את שיני? (אני חייבת לציין שאני אדם שללא מקלחת לא יוצא מהבית כך שהעינוי הוא עינוי גדול..).

בתודה.

תשובה

ב"ה

שלום וברכה!

ההלכה שציטטת מהקצש"ע היא נכונה.
ואסור לשטוף את הפה בתענית ט' באב.
ורק אם יש צער גדול מאוד מאוד, אז יש להקל, ולשטוף את הפה, וצריך להזהר של יכנס לתוך הפה יותר משיעור רביעית, כלומר, 86 גרם,.
את צריכה להחליט האם המניע לשטיפת הפה הוא[ צער גדול] או [צורך גדול.] וההבדל בינהם: שכשיש צער גדול[ מותר,] וכשיש צורך, ואין צער- [אסור.]

בברכה,

עוזיאל

.