לערבב מילקי בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/07 13:13 כ בתמוז התשסז

שאלה

לאחרונה יצא לי לברר האם מותר לערבב מילקי בשבת מישום לש, מצאתי מתירים ואוסרים (הרב אלישיב והרב נויבירט אוסרים והרב שמואל אליהו והרב לבנון מתירים). למרות חיפוסי לא מצאתי מקורות לאף אחד מהצדדים.

אשמח אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות שאוסרים ומתירים.

נ.ב.

השאלה היא לא למעשה אלא לשם לימוד.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

עיין שבת יח עמוד א. ובדף עג ופד ועוד וברמב"ם פרק ח הלכה טז ובשו"ע סימן שכא ומנ"ב וכף החיים
עיין בספר מנוחת אהבה חלק ב פרק ט כל פרטי הדינים ומקורותיהם . ראה ב"ילקוט יוסף", שבת ג', עמדים תב והלאה. על שיטות הראשונים במלאכה זו, ראה בספר "יסודי הלכה" על הלכות שבת גם שם זה בפרק ח .

ונדמה לי ששאלת כבר שאלה זו וענו לך ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/123839

??

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.