לסביות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/16 17:48 כח בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראשית אני רוצה להתנצל על תוכן השאלה.

אנ בת 18 ובבת הספר למדו אותנו על איסור הנישואים החד מיניים, אך אמרו שזה אסור לגברים בגלל זרע לבטלה, זה אומר שמותר לנשים לקיים יחסים אחת עם השנייה מבלי שזה יקרא איסור?(ממש יחסים פיזים)

שנית, האם זה אומר שאישה נשואה שנמצאת עם אישה אחרת, זה נחשב שבגדה בבעלה?

מה אמורה לעשות אישה שהייתה בצד הלא נכון כאשר תרצה להנשא לגבר ולחזור לדרך הישר?

תודה.

תשובה

ראשית אין צורך להתנצל על תוכן השאלה. אין שום בעיה לשאול, אם שואלים בצורה ראויה, כפי שעשית.
יחסים בין נשים זהו איסור גמור - שלחן ערוך, אבן העזר, סימן כ', סעיף ב'.
באישה נשואה זה לא נחשב בגידה במובן שנאסרה על בעלה. אך כמובן, מבחינה נפשית, זה סוג של בגידה, כיון שאת הדבר המיוחד ביותר להם כזוג היא מממשת בקשר אחר.
לגבי מי שחטאה בדבר זה -
אם השאלה לגבי אפשרות החזרה בתשובה - כמו בכל חטא אחר לא ננעלות דלתי התשובה לעולם. צריך חרטה על העבר, עזיבת החטא, וידוי וקבלה לעתיד. כמובן, שיש צורך להישמר במיוחד ממקומות וממצבים שבהם היא עלולה להיכשל שוב.
אם השאלה על הבחינה הנפשית ואפשרות השינוי - כדאי לפנות לגורם מקצועי. אפשר לשאול ב'חברים מקשיבים' או ב'עצת נפש'.