לסביות והומואים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/06/15 13:56 ב בתמוז התשעה

שאלה

היי, למי שזה נשלח ...

אני דניאל בן 13 עוד מעט.

זה גיל די צעיר לשאלות שאני אשאל כאן.. במיוחד שזה על נושא כזה. (לסביות והומואים)

אז בכל זאת....

נתחיל :

בפרק ויקרא - כתוב "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא"

נכון? תועבה זה בעצם מלוכלך.

אז סבבה , אבל יש הומואים שלא שוכבים אחד עם השני אז מה?

מותר בכלל אולי רק להמשך לאותו המין אבל לא לעשות מעשי... סדום איך נקרא לזה..?

אוקיי זה לא הכל לא סיימתי לשאול.

עכשיו בין לסביות.. לסביות לא כתוב דבר על זה. תראה, לסביות לא יכולות לשכב נכון? אז איך? אז כן מותר להיות לסבית? עדיין לא הבנתי את הקטע הזה. ובכללי, אני חושב שלקב''ה אכפת רק מהמעשים שאנחנו עושים כאלו בעצם אכפת לו מאדיבות ונתינה, ואני חושב שמותר לנו לאהוב את מי שאנחנו אוהבים. אגב, אני לא חושב שיענו לי על זה. כן אני שואל יותר מדי. אבל יש לי עוד שאלה,

האם מותר לאשה להשתנות לגבר? נקרא לזה , טרנסג'נדר. היא מרגישה שהיא בן אז היא משתנה לבן... זה מותר?

והאם מותר להיות הומו דתי או לסבית דתייה? כי יש המון כאלה. אז אלוקים ישלח את ההומואים הדתיים והלסביות הדתיות לגיהינום או גן עדן? ..... ... (לא משנה מה תהיה התשובות לכל זה, יכול להיות שאלוקים לא מרוצה בכלל מהתשובות שיש לנו. )

תשובה

שלום לך

[מה אנו מה חיינו]
השאלה היא מה אני עושה בעולם הזה -
האם אני כאן כדי להיות עובד ה'
או שאני כאן כדי למלא את תאוותי כמו בעל חיים
או שאני מתחת לדרגה זו ומטפח תאוות אחרות.

כל יהודי צריך להיות במדרגה העליונה - הוא נברא כדי לעבוד את השם בעולם הזה.
חלק מכך זה לחנך ולהרגיל את עצמנו שאנו אוהבים מה שהשם אוהב ואנו מפתחים דחיה לכל דבר או מעשה או חפץ שהשם אינו אוהב.

[יצרים]
כל אדם נברא עם יצרים, מי יותר ומי פחות.
והאתגר של כל אחד הוא לגבור על היצרים שלו או לנתב אותם למקום שה' ציוה אותו.
לגברים אתגר גדול יותר ולכן הם נקראים 'גבר' כי כל חייהם הם עסוקים בהתגברות על היצרים.
לנשים מעט פחות ולכן הן לא זכו לכינוי זה.

בכל מקום בתורה [תועבה זה דבר שנוי]
בעריות הקבה כותב כך על כל דבר שאינו כדרכו, כדרך הטבע.
כל אדם חייב להרגיל את עצמו לשנוא את מה ששנוי על הקב"ה. לכן לגבי כל דבר כזה - חובה לשנוא את המעשה.

קשרים ללא מעשה הם לא ראויים. הם נקראים בתורה [מעשה ארץ כנען] או [ מעשה ארץ מצרים] שאין לעשותם בשום מקום ומי שעושה אותם בארץ ישראל (ארץ מיוחדת שעיני ה' בה בכל ימות השנה) הארץ מקיאה אותו.

כל מגע (או מראה) מיני, או מעורר, הוא אסור אלא האיש עם אשתו כאשר היא טהורה.
כמובן שיש דרגות באיסורים כמו שלגבר רגיל מותר לישון באותו חדר עם גבר נוסף אבל אסור לו עם אשה.
(ונראה שגבר הנמשך לגברים צריך להקפיד לא לישון איתם באותו חדר)

[סיכום]
אנו לא אוהבים את מי שאנו רוצים אלא את מי שטוב בעיני השם ורק מי שאיתו אנו יכולים להתקדם בעבודת השם בעולם הזה (גם עבודת המידות גם הבאת ילדים וגם נתינה לחברה)

[שינוי מין]
עיין בספר החינוך לגבי איסור כלאיים שם הוא מסביר שאסור לזרוע בסמוך ירקות שמא יתערבבו העלים וכל מין עלול להראות בערבוב. [ירקות ורק שיראו כאילו] התערבו שני מינים של הקבה.
מכאן נלמד שדברים אלו אינם רצון השם ובפרט שברוב המקרים יש פגיעה באיברי ההולדה שזה איסור בפני עצמו האסור לכל בני האדם (גם יהודי וגם מי שאינו יהודי)

בברכה דוד לוי