לנתרחק מנשים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/12/06 22:14 י בטבת התשסז

שאלה

כתוב בשולחן ערוך "התרחק מן האשה מאוד מאוד!"

אחד המקומות היחידם בשולחן ערוך שהוא כותב מאוד מאוד.-ואומרים שאסור להריח בושם של אישה או לראות אישה במטרה להנות וכל מיני דברים למה כל כך מדקדקים בהלכות של להרחיק אישה ושלא יהיה שום קשר בין איש ואישה שלא לשם הקמת בית וכו..?(כאילו מתייחסים לנשים בדחייה ובזלזול..)

תשובה

ההתייחסות היא בדיוק הפוכה - הדינים הללו נועדו לשמור על כבודה של האישה ועל נשיותה. כאשר נמנעים מלהנות ממראה וריח האשה מכבדים בצורה הגבוהה ביותר את גופה של האישה, ומשמרים תחומים אלו לקשר אינטימי וקדוש שבין איש לאשתו.
לעומת זאת, התרבות המאפשרת והפתוחה שאנו חיים בקרבה יוצרת זלזול עמוק ופוגע בנשים ובנשיות באופן כללי. אף שאינני אישה הדבר מפריע לי מאד.
עקיבא