לנשק שרשרת של מגן דוד

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/01/07 14:30 כז בטבת התשסז

שאלה

יש לי שרשרת של מגן דוד, ואני הרבה פעמים נותנת נשיקה (ברגעים של התעלות, שמע ישראל, התלהבות, תודה לה' וכו'...)

האם יש בעיה בזה??? למדתי שאסור לעבוד את ה' כמו שהגויים עובדים את האלילים שלהם, וגם הנוצרים מנשקים את הצלב שלהם (אלף אלפי הבדלות!!!) אשמח אם תענו...

תשובה

כפי שכתבת אסור עבוד את ה' באותו האופן שבו הגויים עובדים לאלוהיהם. אך הדבר אמור במנהגים המהווים פולחן לאלילות, ואילו המנהג לנשק סמלים אינו דרך פולחן, אלא מחווה של כבוד ורגש.
לפיכך נראה שמותר הדבר, אם כי ראוי ונכון למצא דבר לעשות זאת באופן שתבדיל מדרכי הגויים (בצורת הנשיקה, בעיתויי הנשיקה וכדומה)

עקיבא
(המשיב אינו רב)