למרוח שמן זית על העור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/10/05 16:20 ז בתשרי התשסו

שאלה

ב"ה

שלום,

האם מותר למרוח שמן זית או כל שמן צמחי אחר על יובש על מנת להרגיע את המקום (כי הוא מגרד, שורף..) ביד או עם צמר גפן בשבת ובחג?

תודה.

חג שמח

וגמר חתימה טובה

אסתר

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש גירויים קלים בעור מותר לסוך בשמן אבל לא במשחה ואם העור כבר נקלף אז אסור לסוך גם בשמן אבל יהיה מותר לשפוך מעט שמן על העור מסביב ואז השמן מעצמו ניגר על הפצע.
אם חותכים מראש צמר גפן לשימוש בשבת אז מותר למשוח ולמרוח בקלילות את השמן אבל לא לתת את השמן על הצמר גפן (משום איסור סחיטה).

שבת שלום,

עוזיאל
.