למי להקשיב?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/12/06 21:45 כ בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

לפני כמה שבתות התקיימה שבת אירגון בתנועת הנוער בני עקיבא.

השליחים שבאו לסניף שלי העבירו פעולה, שבת'כלס מסתכמת בכך שלפעמים הדור הצעיר הוא זה שצריך להכתיב דברים, כי אחרת איפה בא מקומו לידי ביטוי!?

הם נתנו דוגמא- אם יש נסיעה לגוש קטיף (בתקופת המאבק נאמר..)ואמא שלי אינה מסכימה לי לנסוע- עלי לנסוע בכל זאת!..האם דבר זה נכון??..האם אם יש דברים חשובים ממש, צריך להקשיב לעצמי ולא להורי?.

תודה מראש:)

תשובה

ראשית יש לדעת כי מבחינת הלכות כיבוד הורים אין חיוב לשמוע לקול ההורים ולעשות 'ככל אשר יורוך', אלא האדם רשאי ואף חייב לקבל החלטות על חייו באופן עצמאי על פי שיקול דעתו והשקפת עולמו. הלכות כיבוד הורים כשמם כן הם - התנהגות מכובדת ביחס להורים - בדיבור ובמעשים אחרים.
עם זאת, לדעתי יש לסייג במקצת את האמור. אמנם מותר לנוער להחליט דברים ולהוביל מהלכים, אך אל לנו לשכוח כי לפעמים לדור הבוגר יש טיעונים מוצדקים וחכמים, שכן יש להם נסיון וידע רבים יותר. לנוער יש כוחות ושאיפות עצומים, אך יש להזהר מפני הכח הזה שכן אם הנוער לא יקשיב לדברי הדור הקודם, ילמד מנסיונם ומשיקול דעתם, הרי שיתכן קלקול גדול מאד מהחלטות אלו.
אמנם אין חובה לעשות כפי שמורה הדור הבוגר, אך גם אין חובה לעשות ההיפך...
הפעילו שיקול דעת בוגר, גלו אחריות, ופעלו מתוך כך.
שיהיה בהצלחה.
עקיבא