למי להקשיב? לרב או לבעל? דחוף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/09/08 14:56 יח באלול התשסח

שאלה

שלום רב כבודו

סליחה על זמנך היקר

כבוד הרב זוהי שאלה שמטרידה אותי המון זמן ואין כבר כח ללהתמודד עם זה.

לפני למעלה משנה לקחתי על עצמי בלית ברירה (על מנת לזכות בילד משלי) כיסוי ראש, ומאז בעלי רוצה שאני אוריד אותה. קראתי הרבה שרבנים מציעים שגם אם אחד מבני הזוג איננו דתי השני יכול להיות דתי ולא לכפות את רצון של הבעל על האשה. גם ככה קשה לשים כיסוי ראש ומסביבי יש הרבה חילוניות ומסורתיות אפילו אימי הולכת בלי. חשוב לי לדעת מה ההלכה פוסקת כאן? כי בכל זאת אני חייה יום יום עם הבעל ולא עם הרבנים? אך מצד שני התפילות והמעשים שלי השתלמו: אני בהריון מתקדם ובעזרת השם תיוולד לנו תינוקת בריאה.

תודה רבה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

הכותרת לשאלה שלך אינה הכותרת הנכונה, ועל כן ההתייחסות צריכה להיות אחרת.
זה לא עימות בין הרב ובין הבעל. אני מבין שבעלך רוצה שתורידי כיסוי ראש, וההלכה מחייבת הליכה בכיסוי ראש.
על כן, נקודת המוצא היא שהולכים עם כיסוי ראש, שהרי אנו מחויבים להלכה.
ברם, אם נושא כיסוי הראש גורם למשברים קשים בשלום ביניכם, צריך להתייעץ עם רב, כי לעתים בשביל שלום בית עושים דברים אחרים.

כל טוב והרבה שלום