למה?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/04/07 15:21 יח בניסן התשסז

שאלה

יש לי שאלה שני חושבת עליה המום זמן, למה הרבק"ה ברא אותנו? למה הוא צריך אותנו? הרי אנחנו באמת רק הורסים הכל! למה? אני מאמינה שאני חייה בשביל לעשות את המטרה שהקב"ה הציב לפני ואחרי שאני אעשתה אותי..אני אמות. אבל אני לא מבינה למה? ולאן אנחנו מתקדמים מכאן? באמת! משעמם לקב"ה שם למעלה? זה נשמע רע! אבל אני באמת לא מבינה

תשובה

שלום לך.
זה מאד הגיוני שאת באמת לא מבינה, מה שאומר שאת בדיוק כמו שאר בני האדם, שנשגבת מבינתם דרכו של הקב"ה בעולם או הסיבה בגללה ברא אותנו. אנחנו יודעים שעלינו לעבוד אותו בצורה הטובה ביותר, ואת הדרך אנחנו לומדים מהתורה שנתן לנו ומהשתלשלות תורה שבע"פ במשך הדורות שיצרה מערכת גדולה ומסועפת של הלכות מעשיות יומיומית אותן אנו נדרשים לקיים אף שלעתים אנחנו לא מבינים אותן.
גם מהי המטרה הספציפית של כל אחד מאיתנו לא נוכל לדעת אבל אנחנו לא צריכים לחיות בתודעה שנמות מחר חס וחלילה. אנחנו חוזרים לאותה נקודה שוב- אנחנו צריכים להיות הכי טובים וכך בעז"ה נקיים את המטרה שלשמה נבראנו.
כל טוב וחג שמח.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)