למה צריך לקיים מצוות?

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 22/07/09 21:19 א באב התשסט

שאלה

כן,אי יודע שזו שאלה מפגרת לשאול.

הופניתי לאתר "כיפה" על ידי ידידה שלי.

אני אדם חילוני שמתעניין בדת ובפילוסופיה ואני רוצה לבדוק את הבסיס התיאורתי של זה.

אני לא מצפה(לא מזלזול) לתשובה רצינית ומספקת,כמובן.

אני רק מבקש שלא תתייחס לשאלה שלי בזלזול.

תשובה

שלום
זו בהחלט לא שאלה טיפשית , היא רצינית ועמוקה והעסיקה את גדולי הפרשנים.
למשל דעת הרמב"ם שתפקיד האדם בעולם הוא להגיע לתפיסות ומחשבות נכונות על מהות הבריאה ועל מציאות האלוקים ומשמעותה ולא ניתן להגיע לכך ללא האימון הרוחני של קיום המצוות, למשל תפילה נותנת את הפן הריגשי, החגים את הפן ההיסטורי וכו'
דעת הרמב"ן והמקובלים שעיקר העולם הוא עולמות רוחניים שנמצאים מעבר לתפיסתנו (בקבלה- עשרת הספירות ) והעולמות הללו פורחים כשאדם מאיר במצוותיו את אותם עולמות ואם הוא חוטא הוא גורם בהם לחורבן נוראי (הרבה יותר גרוע מרצח שהוא מקומי ופרטי) וכיוון שהאדם הופקד על זה העולם עליו לדאוג שגן העדן הזה יפרח תמיד על ידי מצוות.
אשמח לתגובתך, איתן.