למה עומדים וכורעים בתפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/11 15:29 יז בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום!

למ עומדים בתפילה?

וגם למה משתחווים?

תודה רבה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה
שלום וברכה
התפילה היא הזמן בו אנו עומדים לפני ה´, ובה אנו יכולים לבקש על כל צרכינו, הן הפרטיים והן הכלליים, על כל עם ישראל ומתוך כך על כל העולם.
זהו זמן מיוחד בו אנו מרוכזים באותה נקודה- לעמוד לפני ה´.
באותו זמן דומים אנו למלאכים שמצויים כל העת לפני ה´ שכל מהותם היא רוחנית ועליהם נאמר "ורגליהם רגל ישרה", שאין להם יכולת להתכופף ולצעוד מכיוון שכל עניינם הוא רוחני.
וכפי שפסק השולחן ערוך (אורח חיים סימן צה סע´ א): "יכוין רגליו זה אצל זה בכוון כאלו אינם אלא אחד להדמות למלאכים דכתיב בהן ורגליהם רגל ישרה, כלומר רגליהם נראים כרגל אחד".
אולם, מכיוון שעדיין איננו מלאכים ואנו מבקשים גם על צרכים גשמיים כגשם ופרנסה עדיין צריכים אנו לכרוע, להשתחוות, לכופף את עצמנו כלפי ה´, הרי כשעומדים לפני מי שגדול ממנו אנו צריכים להשתחוות ולכרוע בפניו ובכך אנו מבטאים מה מעמדנו כלפיו.
על כן בתפילה אנו משלבים בין שני הדברים גם עומדים לפני ה´ וגם זוכרים מהו מעמדנו ומהן יכולותינו.
בברכה, דוד
davideign@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן