למה להסתבך עם הגמרא?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/05/06 22:09 יח באייר התשסו

שאלה

אף פעם לא הבנתי למה להסתבך סתם עם הגמרא?

יש לי שטיינלץ וזה מאד נח אבל כל הרבנים אומרים שלא להשתמש בו כי זה ממעיט את ערך לימוד הגמרא.

מה הקטע שלא תרגמו את הגמרא לעברית?!

הרי ארמית זה שפת לעז וגם אין בגמרא פסיקים ונקודות והכל שלדעתי שטיינזלץ ושוטנשטיין הרבה יותר קלים להבנה ויותר טובים.

אז למה לא ללמוד רק איתם?

אשמח אם תוכ לענות לי , מצטער שהשאלה לא מנוסחת היטב.

תשובה

השאלה מנוסחת היטב אבל התשובה מאוד שונה מאדם לאדם.
הסבר: אדם שנמצא בתחילת דרכו בלימוד הגמרא ואין לו יכולות להעמיק עדיף ורצוי שילמד עם שטיינזלץ.
מאידך, אדם שרוצה להעמיק בלימוד הגמרא ולראות שישנן אפשרויות רבות להבנת הגמרא הו צריך שידור אוטנטי מבית המדרש.
הסבר לדבר כאשר אתה שומע הקלטה של דיון אתה מבין דברים נוספים מאשר התקציר של הדיון.

מי שירצה להבין את הכוונות של הדוברים יצטרכו לנסות את האווירה המתנהלת בבית המדרש ולכן שפת המקור חשובה כי בתרגום המתרגם מכניס את הבנתו.