למה יש טהרת המשפחה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/11/16 11:04 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום רב,

שאלתי היא: איך להסביר לאישה שחוזרת בתשובה את ההגיון שמאחורי רעיון הנידה בדרך שהיא תקבל ותכיל מבלי להעליב אותה ולקרוא לה טמאה?

בשיטה של קירוב לבבות בכדי שהיא תקיים את שמירת הנידה מתוך הבנה ואהבה.

תודה מראש

תשובה

לשואל שלום
היסוד העיקרי בהלכות טהרת הבית הוא: [הריחוק יוצר קירבה].
ניקח לדוגמא אדם שעובד בחנות פלאפל. ביום הראשון, בהפסקת צהריים שואל אותו הבוס 'מה תאכל'? האיש עונה: פלאפל! אני ממש אוהב פלאפל, בגלל זה באתי לעבוד כאן. אוכל ושמח. ביום השני גם כך, וכן בשלישי וברביעי... אחרי שבועיים הוא כבר לא יכול להסתכל על פלאפל!
ישנה סכנה שאורבת לנו בכל קשר זוגי – [התרגלות], "מובן מאליו". אם בזוגיות בין איש לאישתו הכל יהיה מותר מתי וכמה שרוצים זה עלול להיות מאוס, 'רגיל' ומשעמם חלילה. מה שגורם פעמים רבות לפירוד ולגירושין ל"ע.
לכן הסוד היהודי הוא [טהרת הבית].
אצטט כאן את דבריו הנפלאים של רבי מאיר בעל הנס זיע"א שלדעתי מביעים באופן הטוב ביותר את העניין:
"אמר רבי מאיר בעל הנס: מפני מה אמרה התורה נידה (אסורה) לשבעה (עד סיום שבעה נקיים)? [כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה]"
בנוסף, יש לבאר שהמילה ['נדה'] אינה מכוונת לשורש של 'נידוי', אלא מלשון [נדודים]- כעת בני הזוג נמנעים ממגע פיזי ומשתדלים לבנות את הקומה הרוחנית של הזוגיות שלהם. ואכן, עיקר תקופה זו היא עבודה על [החיזור]. המגע הוא חזק יותר מהדיבור, ועלול לעיתים "לבלוע" את הקשר הרוחני-רגשי-נשמתי.
ברוך תהיה. בהצלחה.