למה יש הכשר לחלב עכו"ם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 07:11 כד באייר התשסב

שאלה

הרב כתב שחלב עכו"ם אסור לאכילה. שאלתי- כיצד הרבנות הראשית לישראל נותנת הכשר לדבר האסור לאכילה (שוקולד של "עלית")?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

לכן אני לא נותן הכשר לחלב נכרי בצפת.

יש פוסקים שמקילים בזה. ברבנות רמת גן החליט הרב שאי אפשר להטיל "חומרה" כזו על המפעל כיון שיש מקילים.
הוא רק חייב אותם לכתוב את המילים "חלב נוכרי" והצרכן יחליט אם הוא אוכל או לא.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן