למה יש אומרים שמצאו את תיבת נוח???

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 18/10/06 09:32 כו בתשרי התשסז

שאלה

תראה הרב אני שמעתי שמצאו את תיבת נוח בתורכיה וזה נכון כי אמרו שמדדו את הגודל של התיבה וזה זהה למה שכבות בכתובים אז זה נכון או לא?

תשובה

בעזה"י

שלום,

מדי כמה שנים צץ חוקר שטוען שמצא את תיבת נח.

הבעיה טמונה בכך שאיננו יודעים בדיוק מהם הרי אררט שמזכירה התורה.

מעבר לכך, יש לזכור שתיבה כזאת צריכה להיות בת כ 5000 שנה- כך שאינני מדען לדעת מה הסיכוי שתיבת עץ תשרוד זמן רב כל כך...

בין כה ובין כה, איננו מבססים את אמונתינו על הממצאים הארכיאולוגים. די לנו במה שאמרה התורה, נכון?

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת