למה הגאולה עוד לא באה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/11 17:08 יג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!!

רציתי לדעת מה דורנו עושה לא בסדר שהוא עוש לא נגלה?

אף אחד מאיתנו לא באמת יודע, אנחנו לא הקב"ה, אבל אולי יש כיוון למה אנחנו מפספסים פה?

הרי זה דור אחרון לגלות!!!

למה אנחנו עוד לא נגאלים?

למה ה' מחכה???

מה אני בתור פרט וכולנו בתור כלל יכולים לעשות בשביל להביא משיח?

אשמח למקורות נוספים לחקור את הנושא.

תודה רבה!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מאז החורבן, אין אתנו נביא.
בשל כך, אין אדם יודע מהי הסיבה שהגאולה לא הגיעה – האם בגלל חטאינו ? האם בכלל תוכנית אלוקית מסוימת ? האם בשל העובדה שאנו לא בשלים עדיין ?
אנחנו לא יודעים, ואנחנו מנסים להיות טובים יותר וראויים יותר.
אנחנו אפילו לא יודעים אם אנחנו בדור האחרון לגאולה, או שהתהליך ייקח עוד מאות שנים. רק להזכיר כי מכניסת יהושע לארץ ועד בניין בית המקדש עברו יותר מ400 שנים, וזה רק מזכיר לנו את אורכם של תהליכים אלוקיים.
מה שאנחנו אפוא צריכים לעשות הוא להמשיך לבנות ולהמשיך להתקדם מבחינה רוחנית ומבחינת עשיית צדק ומשפט, וביום שנהיה ראויים לגאולה והיא תתאים עם התוכנית האלוקית – היא תבוא.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן