למה דוקא בני עקיבא?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/03/07 23:47 ז בניסן התשסז

שאלה

שלום!!

הייתי בכמה סמינריונים של בנ"ע עכשיו בכל סמינריון שאלו אותנו אותה שאלה למה דווקא בני עקיבא..?!?למה לא אריאל או עזרא ??..וואי וזה ממש ממש מציק לי שבתור מדריכה באמת אין י מושג למה אני דווקא פה?..ושאני לא כ"כ יודעת מה הם האידיאלים של התנועה?..אני ממש אשמח אם תכלו לענות ולפרט זה ממש חשוב לי!

חש שמח:)

תשובה

שלום,

את השאלה כדאי להפנות למישהו בבני עקיבא.
אני באופן אישי חושב שאין דבר כזה "אידיאלים של בנ"ע". בני עקיבא כתנועת נוער דתית דוגלת באידיאלים של התורה, וביתר מיקוד: של תנועת הציונות הדתית. חשוב מאוד ליטול חלק בתנועה כזו, ששמה לה לדגל לחנך את נערי ונערות ישראל חינוך של תורה וחסד, חינוך של אהבת העם והארץ. ובאמת, אין זה משנה באיזו תנועה את עושה את זה. כולן טובות וכולן חשובות לעם ישראל. מה חשוב יותר, להיות חייל בחיל שריון או בחיל תותחנים? שניהם חשובים לנצחון, וטוב להיות בשניהם. כל אחד צריך לעשות את המיטב שהוא יכול במקום שבו הוא נמצא.
אני מקוה שהנמשל ברור מאליו.
אמנם ישנם ניואנסים קטנים בין התנועות, אך את בבנ"ע, כי שם גדלת, עשי שם את הטוב ביותר.

בהצלחה וחג שמח

ידידיה