שאלה
שלום.
בזמן האחרון יש שאלה שמציקה לי מאוד ,
למה אנחנו קוראים לעצמנו "העם היהודי".
למה להיות יהודי נחשב יותר מאשר להיות ישראלי ,
אולי זו תחושה שלי , אבל אני מרגישה הרבה יותר ,
מחוברת לדת כשאני אומרת שאני יהודיה ולא כשאני
אומרת שאני ישראלית.
אבל ת'כלס ... יהודים זה מיהודה , שבט יהודה , לא?
אבל רובנו לא משבט יהודה , אלא משאר שבטי ישראל.
אז מאיפה הגיע המנהג הזה של להקרא ישראל?
ועוד שאלה בסגנון...
רחל אמנו .הצדיקה והאוהבת שלנו.
למען האמת...היא לא אמא שלנו.
ז"א ברור שהכל מעבר לקשר דם בסיסי שהרי עברו
הרבה דורות.
אבל רוב הסיכויים שדווקא לאה היא האמא שלנו
ולא רחל... אז איך?
מקווה שיש תשובה לשאלה המוזרה שלי.
תודה :)
תשובה
בס"ד
שלום לך ותודה על הפניה,
אנחנו נקראים יהודים מפני שרובנו אכן משבט יהודה.
בימי רחבעם בן שלמה נתפלגה הממלכה ל-2: ישראל ויהודה.
ישראל גלתה בידי אשור כ-150 שנה לפני יהודה ומכיוון שרוב שבטי ישראל עבדו עבודה זרה- הם התבוללו.
קיימת אפילו מחלוקת בגמ´ האם עשרת השבטים עתידים לחזור אי פעם, ולמרות שהדעת נוטה שאכן יחזרו, רוב ישראל אבדו לבד ממתי מעט.
ואמנם כפעם בפעם מצליחים למצוא עקבות או שרידים לעשרת השבטים (האתיופים מיוחסים לשבט דן, ההודים לשבט מנשה ועוד על זה הדרך-ועייני בספרים ובפרסומים של הרב אביחיל) אולם רוב מניין ובניין ישראל כיום הוא משבט יהודה.
אנשי יהודה הוגלו בידי הבבלים (יורשי אשור) בימי צדקיהו ועדיין היו להם מלכים צדיקים וישרים (לאחר גלות ישראל) כמו חזקיהו ויאשיהו, והיה גם את בית המקדש.
וזה הועיל, לראשונה בהיסטוריה האנושית עם שגלה ממקומו לא תלה את הדבר בחולשת אלוהיו לעומת אלוהי העם הכובש- אלא תלה את עונש הגלות בחטאיו שלו. כך שכל הזמן כיננה בליבו הכמיהה והשאיפה לחזור לארצו ולכונן את בית ה´. ואכן בימי הפרסים כשבעים שנה אח"כ עלה הדבר בידי שבי ציון (אשר רובם היו יהודים)לשוב לישראל ולהקים את הבית שני.
יהי רצון שנזכה אנחנו לראות בשוב אחינו האובדים בארץ אשור והנידחים בארץ מצרים ולהשתחוות ביחד בהר בית ה´ בירושלים.
אליהו
נ.ב.
לאה היא אחת האימהות בדיוק כמו רחל ולכן ישנם 4 אמהות.