ללכת למקום לא כשר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/09/07 00:07 יב בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב!

לחברה די טובה שלי יש יום הולדת והיא הזמינה אותי ועוד כמה חברות לחגוג איתה באיזו מסעדה.

האמת היא,שלאחרונה התחלתי להקפיד לאכול (רק)במקומות שיש בהם תעודת הכשר.

ולפי מיטב הבנתי המסעדה הזאת לא כשרה.

(ז"א אין לה תעודת כשרות).

אני רוצה להיות נוכחת שם,אבל מה אני אגיד לה בעניין האוכל? אני מפחדת להעליב(אבל כמובן שאין סיכוי שאני אוכל שם..)

אני כ"כ מודה לכם על הזמן שאתם מקדישים..

כל-טוב ושוב,תודה!!

תשובה

ב"ה
שלום לך צדיקה,
כל הכבוד על כך שאת החלטת להקפיד על כשרות, זו זכות גדולה וצעד גדול, ואני מברך אותך שתצליחי להמשיך הלאה להתקדם ולגלות את העצמות שיש בך, ותגיעי רחוק מעלה מעלה.
אכן אני מבין את הבעיה שלך, זו באמת בעיה לא פשוטה, שהרי אין כל היתר לאכול במקום שאין בו כשרות, ומצד שני גם לפגוע בחברה שהזמינה אותך זה לא טוב, ולא ראוי, אז מה עושים?
לדעתי, חברה שלך שאוהבת אותך באמת, תבין אותך. את צריכה ללכת אליה, לחבק אותה בחיבוק חם מאוד ולומר לה כמה את שמחה בחברות שלכם, אבל את חייבת לדבר איתה משהו אישי. תגידי לה שאת מאוד מאוד רוצה להתקדם, שאת קיבלת על עצמך שלא לאכול במקום שאין בו כשרות ולכן את מאוד מצטערת שלא תוכלי לאכול במסיבה שלה, את תגיעי, כי את מאוד אוהבת אותה, אבל את לא תוכלי לאכול, שלא תיקח את זה אישית, שזה לא בגלל שאת לא אוהבת אותה או שיש לך משהו נגדה, פשוט את לא יכולה, ושאת מאוד שמחה איתה, ולך זה באמת לא מפריע לקשר ביניכן, ובכלל להרגש שאת שמחה איתה.
תשדרי לה הרבה אהבה והרבה קשר, והיא לא תתנגד אלא תעריך אותך ואני גם בטוח שהיא תרצה לבוא לקראתך.
שיהיה המון הצלחה
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il