ללא נושא-תשובה מעודכנת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/02/07 11:38 יט בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת אם מותר לכתוב פסוק עם שם ה' מעל המיטה ?

תודה רבה וכל טוב !

תשובה

שלום לך.

כתיבת שמות ה´ על דף כפי שהם מופיעים בתורה היא בעייתית בעיקר משום הצורך בגניזה. במקרה שלך קיים חשש למחיקה ע"י סיוד, מכירת הדירה לאדם שלא יקפיד וכד', אך ישנה בעיה גם לכתוב את השמות הללו במקום לא ראוי.
גם אמירת שמות אלו במקומות כמו שירותים ומקלחת (המודגמים בגמרא כ"בית המרחץ") אסורה כיון שהם מקומות "מטונפים".
אם מדובר בקריאת שמע או פסוק כלשהו שאת רוצה לשים לשמירה מעל מיטתך או מיטת תינוק למשל אינני רואה בעיה (כאשר השם הנכתב הוא לא כמופיע בתורה) שכן החדר מיועד למגורים רגילים ולא מוגדר כ"מקום מטונף".
אם אכן מדובר בחדר של תינוק אולי לא ראוי להחליף לו חיתול בצמוד לקיר זה משום כבוד אבל לאור שאלתך נראה שתרגישי אי נעימות זאת בעצמך...
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)