לישון בסוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/09/02 01:23 יד בתשרי התשסג

שאלה

קודם כל סליחה על הדחיפות, אך השאלה התעוררה עכשיו (מעשית, לפני כן לא היתה לנו סוכה).

שנית, ברשות הרב,בבקשה השאלה נשלחה לרב נוסף על מנת להגביר את הסיכוי לתשובה לפני החג (ברגע האחרון).

השאלה: האם מי שאשתו מצטערת לישון לבד פטור מן השינה בסוכה (אין לה אפשרות לישון בסוכה גם), או רק אם הוא עצמו מצטער פטור מן הסוכה?

נשמח לקבל תשובה לפני החג ושוב סליחה.

שבת שלום, חג שמח וגמר חתימה טובה.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

אם ניתן שאשתך תצטרף אליך לשינה בסוכה, זה הטוב ביותר. אדרבא מצוות שמחה כוללת את מצוות עונה,ובתנאי שהסוכה בוניה בצורה כזו שאפשר לשמור שם על צניעות.

אם היא מצטערת הרי שזה גם מצער אותך ואם אתה מצטער אתה פטור מהשינה בסוכה.

בברכה,

עוזיאל