ליצנות רפואית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/08 18:41 ו באייר התשסח

שאלה

שלום רב!

אני בת 17 וכבר כמה שנים פיתחתי לעצמי חלום לעסוק בשירות לאומי בתור ליצנית רפואית. אני ממש רוצה את זה, ומרגישה שזה הדבר שאיתו אוכל לתרום הכי הרבה ולמצות את עצמי. ביררתי בכל מיני מקומות ודיברתי עם אנשים שעוסקים בזה וזה רק הגביר בי את הרצון להיות אחת כזאת...לפני שנה דיברתי עם אחת שגם רצתה לעסוק בזה אבל אמרו לה שזה לא מתאים כ"כ לבנות בגלל הצניעות..ניסיתי להתעלם מזה שיש עם זה בעיה כי יהיה לי ממש קשה לוותר על זה...אבל מה לעשות שא"א להעלים בעיות...

אני יודעת שאני בנאדם חזק ואני לא אגיע למצבים של לגעת בבנים או משהו (במידה ו...) ואני ממש אשתדל לשמור על כל האיסורים...

האם יש מקום להיתר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל מעשה טוב צריך להעשות בקדושה ובטהרה, ואז הוא מועיל בעולם. ולכן צריך לבדוק מה עניין הצניעות שנאמר לך שיש בעיה אתו. כמו כן כיוון שהנושא היום מקובל בעולם, נראה שמעמדו לא יותר גרוע מאחות שמטפלת בחולים או טיפולי בריכה לילדים חולים. ברור שההיתר איננו גורף אלא כל מקום ומקרה באופן פרטי, אבל נראה לי שאם הדבר מאד מתאים לך ואפשר לעמוד גם בגדרי הצניעות, אז הדבר מבורך.
בכל אופן צריך עדיין לברר מה פרוש שיש בעיות צניעות. ואם הדברים פתירים, נראה שכדאי שאדרבא בנות שכמותך שנושא הצניעות חשוב להן, שהן תתעסקנה בכך, ולא בנות שאין נושא הצניעות מוכר להן כלל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן