לימוד תנך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/03/07 19:54 ט בניסן התשסז

שאלה

שלום רב!!!

עד היום לא למדתי ממש ברצינות תנך ,אך כיום אני עובר עליו, שאלתי היא איך ללמוד תנך? עם איזה מפרשים? עם כולם? איך ללמוד ספרים קשים( יחזקאל,ישעיהו...)?

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה קשה מאוד לתשובה, בשל העובדה שיש צורך בהדרכה מרוכזת ללימוד תנ"ך, וזה לא כל כך מהיר כפי שהיית רוצה.
מה שאני מציע הוא לרכוש את הספר "מבואות לתנ"ך" של אשר וייזר, ולהתחיל בלימוד כל ספר לאחר קריאת המבוא המיוחד לספר זה. במקביל, להתרגל ללמוד את התנ"ך בעיקר עם רד"ק, ובסוף כל פרק או סוף כל נבואה לשאול לא רק מה הייתה פרשנות הפסוקים של פרק זה, אלא מה הנביא רצה לומר באופן כללי ויסודי על הדבר. אם תנהג בשני הדברים האלה יהיה לך בסיס להתחיל.
אני מדגיש כי מדובר רק בבסיס התחלה, ואילו הלימוד עצמו הוא הרבה יותר מורכב ומסובך.

כל טוב ויישר כוח על ההתחלה