לימוד תורת הרב קוק

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 31/05/11 10:06 כז באייר התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני מעוניינת להתחיל וללמוד את משנת הרב קוק בצורה מסודרת וזקוקה לעצה והנחייה כיצד להתחיל-

בהנחה שהלימוד הוא עצמאי- מאילו ספרים כדאי להתחיל? האם יש ספרים עם פירושים מומלצים (אשמח לפירוט לרבות שם המחבר וההוצאה), או שכדאי לנסות ולהתמודד ישירות מול המקור- לפחות בספרים הפשוטים יותר. ניסיתי בעבר ללמוד את "אורות התשובה" עם פירוש של ראש יהודי אבל מצאתי אותו קצת פשטני.

אני לא פוסלת גם אופציה של מערכי שיעור פרונטאליים, רק שלצערי קיימת מגבלה של זמן.

אודה לתשובתכם, ויישר כח על כל העזרה!

תשובה

שלום
הרב קוק חיבר ספרים בהלכה בפירוש אגדות חז"ל באמונה ומוסר. את ספרי ההלכה והאגדה (עין אי"ה ) ומאמרי הראי"ה את יכולה לנסות ללמוד לבד.

את שאר ספרי אורות עדיף ללמוד מפירוש - אני ממליץ על באורו של הרב זאב סולטנוביץ שליט"א תוכלי למצוא חלקים ממנו באתר ישיבה ואם תרצי תזמיני לך ספרים אלו דרכם

אורות ישראל

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=861