לימוד תורה לילדים בחופש

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 25/07/07 09:12 י באב התשסז

שאלה

שלום לרב

מה הרב ממליץ ללמד לנוער וילדים בכל יום בחופש הגדול אחרי תפילת שחרית? (לא נראה לי כל כך שכדאי ללמד הלכה/משניות/גמרא. בשביל זה הילדים והנוער לא יישארו 10 דקות נוספות אחרי תפילת שחרית...)

תודה רבה

תשובה

כיוון שפסלת לימוד הלכה ומשנה, אני ממליץ על שתי אפשרויות כלליות: ללמוד בכל בוקר דבר תורה מפרשת השבוע – פשט של קטע מהפרשה, רעיון מתוך ספר כגון: עיטורי תורה, פרפראות לתורה, וכיו"ב, או רעיון וסיפור מתוך "70 פנים לתורה" מאת שמחה רז וכיו"ב.
אפשרות אחרת: לימוד קטע מספר מוסר לא קשה, כגון אורחות צדיקים או שערי תשובה.
את כל הנ"ל ניתן להתאים לגילאים שונים ולמידות אורך שונות.

כל טוב
רונן לוביץ