לימוד תורה בתשעה באב

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/07/07 00:09 ח באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

הבנתי שבתשעה באב ראוי ללמוד איכה ודברים עצובים..

אבל רציתי לדעת אם מותר לי ללמוד הלכות לשון הרע או "מסילת ישרים"..

כי אני גם צריכה להעביר על זה שיעור ואז אני אוכל להעמיק בזמן הצום וגם הספרים האלה מאוד מעניי'נים אותי,כי אני חושבת שכל אחד באיזה שהוא אופן יכול ללמוד משהו על הלכות לשון הרע.

והאם מותר בזמן הצום לקרוא כל מיני שו"תים באתר...

אשמח לתשובה מהירה!

תשובה

בתשעה באב מקדישים את כל היום לאבלות, ואפילו לא עושים דברים אחרים, "כדי שלא יסיח את ליבו מהאבלות". גם לימוד של כל הדברים שהזכרת עם כל חשיבותם אינו מתאים לתשעה באב, אלא לימים אחרים.