לימוד קריאה בתורה בתשעה באב

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/07/07 12:48 ח באב התשסז

שאלה

האם מותר לי להכין את הקריאה בתורה של השבת בתשעה באב למרות האיסור על לימוד תורה? יהיה לי קשה להכין את הקריאה רק בהמשך השבוע...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
בתשעה באב אסור ללמוד תורה כיון שלימוד תורה משמח את הלב. מותר ללמוד רק דברים עצובים כגוןאיכה, איוב, פרקי חורבן כגון ירמיהו, וכן הלכות אבלות, אגדות החורבן וכד´. וכך גם לגבי קריאה בתורה. מה שהוא לצורך היום מותר אבל ללמוד לשבת אסור.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן