לימוד ספרי מינים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/06/07 16:56 כט בסיון התשסז

שאלה

האם מותר ללמוד את 'הברית החדשה' וספרים של דתות אחרות למטרת פולמוס עם בני אותה דת או כחלק מלימודי אומנות?

תשובה

לשואל שלום רב.
תלוי מי מתי ולמה. הרמב"ם אומר שלא השאיר שום ספר ע"ז שתורגם לערבית שלא קרא אותו. אבל השאלה היא אם לא עשה זאת אחרי שכתב את כל משנה תורה לרמב"ם. ולכן זה מאד תלוי מי אתה, מהו החוסן האישי, ומהם הכלים שיש לך להתמודד עם דעות עקומות. האם הלימוד הוא במסגרת ביקורתית שנותנת כלים להבין את השטות, או במסגרת שמעריצה את סיפורי הנצרות. וכן מהו הצורך שלך לעשות זאת. לא נראה לי שכחלק מלימודי אומנות אתה חייב להיות בקיא בסיפורי הברית החדשה במקורן. ידע כללי מאנציקלופדיה זאת או אחרת יספיק.
בברכה
אפי קיציס