לימוד משותף

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 27/07/07 12:05 יב באב התשסז

שאלה

אני מארגן בית מדרש לנוער ושאלתי היא האם זה בסדר שבית המדרש יהיה מיועד לבנים ובנות כאשר הלימוד עצמו לא יהיה משותף אך באותו אולם - כי אני חושש שהלימוד גם יהפוך למשותף

תודה

תשובה

אם החשש שהלימוד יהפוך למשותף הוא חשש סביר, עליך להתארגן בצורה אחרת. או לחפש מקומות שונים או בשעות שונות. עדיף גם שלבנים יהיו מדריכים ולבנות מדריכות. או לחפש מישהו אחר שיארגן נניח לבנות ואתה תארגן לבנים ולא יהיה קשר בין שני בתי המדרש. היוזמה עצמה היא ללא ספק חיובית ביותר, יש להיזהר שהביצוע יהיה בגדר מצוה ולא חלילה מצוה הבאה בעבירה.