לימוד מילים בעברית לפסיכומרי בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/13 22:38 יא באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב ראיתי כמה דעות בנוגע לפסיכומטרי

יש האומרים אסור כי זה לימוד חול וגם הכנה מקודש לחול

ויש אומרים שלימוד העברית זו מצווה ואם המבחן גורם ללמוד המצווה זה טוב כי אנו עושים משהו שהרי לולא המבחן לא היינו לומדים את המילים

לסיכום השאלה שלי האם מותר ללמוד בשבת שעה שעתיים זמן הפנוי את המילים בעברית שצריכים למבחן

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני קרוב יותר לעמדה האוסרת.
כאשר מדובר ברצון עצמאי וחיובי ללמוד מילים בעברית - בוודאי ששבת מתאימה לזה. אולם כאשר המניע הפנימי הוא הרצון להצליח במבחן - נראה לי כי התודעה של האדם היא העיקרית, ועל כן אין לעשות כך בשבת.

כל טוב