לימודי עיצוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/07 18:32 כא בטבת התשסז

שאלה

שלום קוראים לי ענאל אני תלמידה בכיתה י"ב . אני מעונינת ללמוד ב"ה אחרי השרות הלאומי עיצוב ובמיוחד עיצוב אופנה במכללת שנקר או בצלאל.זהו מקצוע שמאז ומתמיד הייתי מאוד מעונינת לעסוק בו בעתיד. הייתי רוצה לדעת האם ישנם איזשהם בעיות הלכתיות או אמונתיות לעסוק במקצוע זה בעתיד ?(כמו לדוגמא : להיות מעצבת הבית של חברה מסוימת ).אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם האפשרי, בפני חשיבות העניין.

בתודה מראש.

ענאל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
זה נושא ארוך ומורכב, והוא לא מתאים כל כך לדיון באתר זה שהוא מיועד לתשובות קצרות.
באופן כללי,
אנו מאמינים כי אין תחום שאין בו מקום ליצירה ליוצרים דתיים. זה גם בתחום העיצוב. מובן שקביעה זו היא בסיס, ועליה יש הרבה מאוד הדרכות והלכות מה ראוי, מה מותר, מה אסור. אם את מתכוונת לפעול מנקודת מוצא זו ולהתקדם בתחום המקצועי דווקא על ידי יצירת עיצוב שהוא חלק מתמונת העולם היהודית - אז ראוי שתלכי ותעשי את זה, וכמובן תדאגי שתהיה לך הדרכה צמודה שתסייע בעדך להגשים את רצונך בדרך ראויה ומתאימה לדרכה של תורה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן