לימודי אמנות

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 04/01/06 10:13 ד בטבת התשסו

שאלה

שלום הרב,

אני לומדת אמנות במקום לא דתי ב'ה אנו קב' רק של בנות דתיות ולא וממש טוב לנו יחד.שבוע הבא במסגרת שעור ציור צריכה להגיע אלינו מודליסטית.כמובן שאין לי תכנון להשתתף באותו שעור זה נראה לי השחתה מידותית מוסרית ןנשמתית.

התנהל ביננו דיון האם מבחינה הלכתית מותר לבנות לצייר עירום כאשר כולנו כולל המורה והמודלעיסטית הן בנות,אשמח לדעת מהי עמדת ההלכה והתורה.

תודה רבה.

הודיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
יפה כתבת שיש בזה השחתה מידותית ומוסרית אולם מבחינת ההלכה גרידא מכיון שמדובר בבנות בלבד ובתנאי שציורים אלו לא יראו אור מחוץ לחדר בו הם מצוירים אין איסור בזה.
בברכה.

התשובה התקבלה מהרב אביגדור שילה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן