לימודים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/12 22:11 יב באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני סטודנטית כרגע ואני חושבת לעזוב את המקצוע שאני לומדת מ-2 סיבות: אני פחות נהנית בו ויש לי כישורים אחרים ממה שצריך במקצוע הזה. אבל מצד שני, המקצוע שאני שוקלת לעבור אליו זה מקצוע שהעבודה בו היא בד"כ במשרה מלאה.. ובע"ה שבקרוב אתחתן ואהיה אמא, ולאמא דתיה תורנית, עדיף מקצוע שיש בו משרות חלקיות מאשר רק משרות מלאות. הבעיה היא שזה עומד לי מול מקצוע שאני אוהבת.. אשמח לשמוע את דעת הרב בעניין. תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמא שטוב לה עם עצמה זו אמא שמחה. משפחה תהיה הרבה יותר מאושרת עם אמא שמחה גם אם לאמא הזאת יהיה קצת פחות פנאי למשפחה.
עדיף אמא שמחה ופנויה פחות מאשר אמא פנויה יותר ומתוסכלת מכך שהחמיצה את ההזדמנות לעסוק במה שהיא אוהבת.

אמא טובה לא תלויה רק בזמן שהיא מפנה לטובת הילדים אלא גם בשמחה ובאהבה שהלב מלא כלפי כל בני המשפחה.

אני לא בטוח שהקביעה שלך שאי אפשר לעבוד במקצוע שאת מעדיפה בחלקיות משרה. אולי לשם כך צריך להיות יותר יצירתי.
אפשר להחליט גם להפסיק את העבודה לתקופה מסויימת אם הדבר ממש נדרש לטובת המשפחה.
לסיכום: לא כדאי לוותר על עבודה שאת אוהבת.