לימודים אקדמיים ועתים לתורה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/01/16 22:36 ז בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני חצי שנה התחלתי בחזרה בתשובה, אך בדרך אני נתקל בקשיים שלעתים מורידים לי את המוטיבציה..

רציתי לשאול כמה שאלות שיעזרו לי לכוון את עצמי..

1. אני עכשיו סטודנט ולומד קשה ומכך נובע שקביעת העתים לתורה שלי פחותה (בזמן) מהלימודים האקדמיים,

יוצא לי לחשוב הרבה על זה ואני חושש שאני עובר פה איזה עבירה בכך שאני עוסק במשהו אחר שהוא לא תורה ולא יכול לפנות את מרבית היום ללימוד תורה.

האם עיסוק שהוא לא תורה נחשב חטא? ואם כן מה אני צריך לעשות?

2. שאלה שנוגעת לשאלה הקודמת, כפי שכתבתי אני חוזר בתשובה ולא כל כך יודע מה הדרך הנכונה לקביעת עתים לתורה, יש כל כך הרבה כיוונים שאני אפילו לא יודע את הדרגות שלהם ובמה לגעת קודם ובאיזה מידה (תורה, גמרא, זוהר, הלכות, תהילים...) במה להתמקד כרגע בתור חוזר בתשובה?

האם אתם יכולים לתת לי סדר ללימוד תורה כלשהו שיחשב קביעת עתים/ לכוון אותי לספרים מסוימים ולמידות שונות של לימוד?

(אני חייב סוג של הדרכה והדרגה כי אחרת הכל יברח לי בין הידיים).

אני מבקש סליחה על אורך הכתוב ועל הניסוח המסובך..

תודה מראש,

יצחק

תשובה

1.אדם מצווה להתפרנס מגיע כפיו. בגמרא כתוב שרוב האנשים נוהגים כרבי ישמעאל ועסוקים רוב היום בלהתפרנס וחס ושלום זה לא חטא! להפך
2.תתחיל מהלכות כל יום כמה דקות. מציע מהספר פניני הלכה יש אותו גם במרשתת