ליל טבילה בליל הסדר

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 28/03/07 10:03 ט בניסן התשסז

שאלה

מה יעשו בני זוג אשר ליל טבילת האישה חל בליל הסדר ונוסעים מביתם למשפחה? האם ישנו הבדל בין זוג בשנה הראשונה לזוג "מתקדם"?

תשובה

שלום!
אין הבדל אם זה קורה בשנה הראשונה או בשנה החמישים לנישואין, בכל מקרה לא דוחים ליל טבילה.
האשה טובלת עפ"י הלכות הטבילה של יום טוב, ובאתר יש מאגר מקוואות כדי לדעת היכן המקוה הקרוב למארחים.

כדאי לפתוח בספר הלכות טהרה לגבי תשמיש אצל 'אפסנאי'- מארח. (לא ישנו על סדי של המארח וחובה שיהיה לזוג חדר נפרד משלהם).

בברכה,

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.

(המשיב אינו רב)